Veel ouders willen de beste opleiding voor hun kinderen. Een goede basistechniek is immers van essentieel belang voor een voetballer. Echter, in heel wat clubs wordt hieraan te weinig aandacht geschonken. Ofwel is er een tekort aan bekwame jeugdtrainers ofwel zijn de jeugdploegen te groot waardoor men te weinig de spelers individueel kan benaderen.

TECHFOOT Academy wil iedereen bewust maken dat balgevoel, basistechnieken en passeerbewegingen centraal dienen te staan bij de opleiding van jonge voetballers! Doordat wij onafhankelijk zijn, kunnen wij perfect samenwerken met verschillende clubs. Er wordt een mooi evenwicht gecreëerd tussen club en speler: De clubs krijgen spelers die beter presteren en de spelers gaan vooruit in hun ontwikkeling.

Op TECHFOOT Academy krijgen kinderen van 6 tot 15 jaar de kans de basistechnieken van het voetbalspel te perfectioneren tijdens 10 lessen van anderhalf uur. Kinderen in deze leeftijdscategorie hebben de ideale leeftijd om dit aan te leren.

Zowel voetbalverenigingen als scholen in de regio zullen aangeschreven worden om hun spelers en kinderen in te schrijven voor deze sessies. De techniektrainingen zijn immers niet alleen voor voetballertjes aangesloten bij een club, maar ook voor kinderen die voor het eerst kennis willen maken met de voetbalsport. Iedereen is welkom!

Hier bij TECHFOOT Academy kan het kind volgens eigen tempo de basistechnieken van het voetbal leren. Het kind staat centraal en daarom zijn er maximaal 7 spelers per groep. Op die manier kan de trainer elk kind opvolgen en bijsturen waar nodig. De groepen worden niet per leeftijd ingedeeld, maar volgens “skills”. Spelers van hetzelfde niveau zitten in hetzelfde groepje. Tijdens de sessie is het wel mogelijk dat de trainer een speler doorschuift naar een andere groep afhankelijk van zijn evolutie